6 Berita Hartanah Anda Wajib Tahu Minggu Ini | HARTABUMIHARTABUMI
Hasil carian anda

6 Berita Hartanah Anda Wajib Tahu Minggu Ini

Mingguan Hartabumi Berita Hartanah Malaysia Hartabumi 00

Dipos oleh myhartabumi pada Mac 16, 2018
| 0

1. MAPEX 2018 Positif Menyasarkan Jualan RM500 juta.

Mapex

Kredit: The Edge Prop

Persatuan Pemaju Hartanah dan Perumahan Malaysia (REHDA) menyasarkan jualan RM500 juta bagi Ekspo Hartanah Malaysia (MAPEX) 2018, berbanding jualan dianggarkan antara RM200 hingga RM300 juta yang dicatatkan tahun lalu.

Sasaran itu dilihat mampu dicapai melalui penyertaan lebih daripada 60 pemaju hartanah di bawah satu bumbung yang akan memaparkan hartanah terbaik masing-masing.

-Baca lanjut di sini

2. PPSB Komited Membangunkan 54 Hartanah Baru.

Mingguan Hartabumi Berita Hartanah Malaysia Hartabumi 02Kredit: Utusan Online

PUNB Properties Sdn. Bhd. (PPSB), anak syarikat Perbadanan Usahawan Nasional Berhad (PUNB), memperuntukkan sebanyak RM45.7 juta pada tahun ini untuk membeli lebih ba­nyak premis perniagaan di lokasi strategik di seluruh Malaysia.

Pelaburan itu adalah untuk meningkatkan kadar milikan premis komersial dalam kalangan usahawan bumiputera dengan menyediakan premis-premis perniagaan yang strategik kepada mereka.

-Baca lanjut di sini

3. IJM Menang Kontrak LRT 3.

Mingguan Hartabumi Berita Hartanah Malaysia Hartabumi 03Kredit: The Star Online

Prasarana Malaysia Bhd telah menganugerahkan pakej bawah tanah transit Light Line 3 (LRT3) kepada IJM Corp Bhd, untuk kontrak berjumlah RM1.11 juta (termasuk 6% cukai barang dan perkhidmatan).

Projek ini melibatkan reka bentuk, pembinaan dan penyiapan terowong bawah tanah, stesen, bangunan sampingan dan kerja-kerja berkaitan lain. Pakej ini mempunyai tempoh penyelesaian 31 bulan.

-Baca Lanjut di sini

4. Isu Pencemaran dan Jenayah di Malaysia Mengurangkan Minat Pelabur Asia.

Mingguan Hartabumi Berita Hartanah Malaysia Hartabumi 04Kredit: Lipstiq

Daripada lebih 480 lokasi di seluruh dunia, ranking Kuala Lumpur dalam senarai ECA International di bandar-bandar paling padat di dunia untuk ekspatriat Asia telah jatuh dari 118 tahun lepas kepada 126 pada 2018.

Salah satu sebab utama untuk ini adalah kualiti udara mereka, tahap pencemaran di Kuala Lumpur, ditambah pula dengan kadar jenayah kecil yang agak tinggi.

-Baca lanjut di sini

5. MoF Miliki Saham 51% Bangunan Tertinggi Di Malaysia.

Mingguan Hartabumi Berita Hartanah Malaysia Hartabumi 05Kredit: The Star Daily

Kementerian Kewangan Malaysia (KKM) akhirnya  membeli 51 peratus saham bangunan The Exchange 106 menara di tapak seluas 3.42 ekar di Tun Razak Exchange (TRX) baru – baru ini.

Objektifnya dikatakan untuk membantu koperasi menjalankan fungsinya secara lebih berkesan dan cekap, serta memastikan penglibatan kerajaan dalam pelbagai pembangunan berdampak tinggi diselesaikan dalam tempoh masa yang ditetapkan.

-Baca lanjut di sini

6. Hartapedia Edisi 2 Dipasarkan Hari Ini.

Mingguan Hartabumi Berita Hartanah Malaysia Hartabumi 06

Hartapedia ialah sebuah ebook yang mengandungi data dan analisis disamping statistik yang holistik akan hartanah di sesebuah kawasan pilihan dalam bentuk yang komprehensif.

Jika anda berhasrat untuk mengetahui akan harga hartanah, jumlah transaksi dan juga senarai hartanah di Shah Alam, anda boleh dapatkan via online secara percuma. 

-Dapatkan Hartapedia di sini

Footer Hartapedia 07Jom dapatkan Hartapedia secara percuma di sini!

Komen Anda?

Bandingkan Hartanah